Csirkemáj kedvelőknek ajánlom az alábbi receptet, melyben a szokásos krumplipüré helyett paszternákpüré szerepel köretként.

resztelt maj paszternakpurevelHozzávalók – 2 személyre:

A májhoz:

  • fél kg hártyáitól megtisztított csirkemáj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk majoránna
  • 1 kk törött bors
  • csipet cayenne bors
  • 2 ek kókuszzsír

A körethez:

  • fél kg paszternák
  • 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
  • 10-12 szál snidling
  • 1 kk kókuszzsír
  • bors

Elkészítés:

A vöröshagymát és a paprikát kettévágjuk, majd nagyon vékonyra daraboljuk. 2 ek kókuszzsíron kevés sóval, fedő alatt addig pároljuk, míg a saját leve elfő. Megszórjuk pirospaprikával, hozzárakjuk a hártyáitól megtisztított, nagyobb csíkokra vágott májat, ízesítjük törött- és cayenne borssal, majoránnával és amikor elkészült sóval. Közben a paszternákot megtisztítjuk, karikákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrve belerakjuk az aprítógépbe, hozzávágunk egy ujjnyi friss gyömbért, a snidlinget, sózzuk, borsozzuk és 1 kk. kókuszzsírral pürésítjük.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo