A jól ismert Stefánia vagdalt zöldségekkel dúsított változata.

stefania vagdalt ozgerincbenHozzávalók:

  • fél kg darált hús
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • fél cukkini
  • 7 tojás
  • 1 ek libazsír
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • törött bors
  • bacon szalonna
  • 1-2 db fekete retek
  • 1-2 db lila hagyma
  • 1 ek méz
  • 2 ek tökmagolaj

 

Elkészítés:

A darált húshoz reszeljük a sárgarépát, a cukkinit, hozzáadunk 1 nyers tojást, a libazsíron megdinsztelt apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Ízesítjük sóval, törött borssal és az egészet jól összegyúrjuk. Az őzgerincformát kibéleljük bacon szalonnával úgy, hogy először az egyik, majd a másik oldalon lógjon túl. A húsmassza felét a forma aljára terítjük és a tenyerünk élével egy mélyedést nyomunk a közepébe. Ebben elrendezünk 6 db főtt tojást és rárakjuk a húsmassza másik felét. Ráhajtogatjuk a szalonnát, befedjük bevizezett sütőpapírral vagy fóliával, majd az egészet beleállítjuk egy nagyobb tepsibe. A tepsibe öntünk egy bögre vizet és 180 fokon légkeveréssel 35 percig sütjük. Levesszük a takarást és szép pirosra sütjük a szalonnát, majd a sütőből kivéve átfordítjuk az egészet a tepsibe, hogy az alját is meg tudjuk pirítani.
Fekete retek saláta: nagy lyukú reszelőn lereszeljük a fekete retket és enyhén megsózzuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk. Hozzávágjuk a lilahagymát, ízesítjük a mézzel és a tökmagolajjal.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

 

 

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo