A gluténmentes desszerteknél maradva, egy újabb gluténmentes aprósütemény akár kávé mellé Putóczki Gáborné konyhájából.

citromoskarika

 

Hozzávalók: 

  • 30 dkg rizsliszt
  • 20 dkg puha vaj vagy Liga margarin
  • 10 dkg porcukor vagy porXukor
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom lereszelt héja és leve

 

 

Elkészítés:

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ez esetben a klasszikus linzertől kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk. A masszát csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat nyomunk. Előmelegített 180 fokos sütőben, 10 perc alatt készre sütöttem. Gyerekeknek tízóraira is ideális, mert jól tűri a szállítást. (Balatonig bírta, a strandon pedig 5 perc alatt elfogyott). Ebből a mennyiségből kb 20-24 db lett.

(A receptet beküldte: Putóczki Gáborné)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

 

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

 

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo