Bodnár Éva desszertje pedig egy szuper almás paleo piskótatekercs! Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 5 tojás,
  • 2 ek. négyszeres édesítő,
  • 10 dkg őrölt mandula,
  • 1 ek. kókuszolaj

 

Az almás réteghez:

  • 6 db. alma,
  • 1 citrom leve,
  • 1 ek. négyszeres édesítő,
  • 1 tk. fahéj,
  • 1 kk. vanília aroma,
  • 1 kk. őrölt kardamom,
  • 3 ek. gesztenye- vagy mandula liszt

 

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ha sok a leve, kicsit kinyomkodjuk. Hozzáadjuk az ízesítőket, majd egy sütőpapírral kibélelt nagy méretű (sütő nagyságú) tepsibe egyenletesen elterítjük.

A piskótához a tojásokat az édesítővel legalább 10 percig robotgéppel habosítjuk, ezalatt többszörösére nő a mennyisége, és sűrű, krémszerű lesz az állaga. Óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát, és hozzácsurgatjuk a kókusz olajat, majd elterítjük az almás rétegen.

180 fokra előmelegített sütőben rószaszínűre sütjük, kb. 20 perc alatt.

Egy tiszta konyharuhát ráterítünk egy ugyanolyan méretű tepsire, mint amiben sült, és egy határozott mozdulattal átfordítjuk úgy, hogy a töltelék kerüljön felülre.

A konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. A tetejére olvasztott csokit csurgathatunk.

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo