Hozzávalók:

  • 50 dkg tenger gyümölcsei koktél
  • 40 dkg ördöghal filé
  • 5 dkg friss bazsalikom
  • 2 db bivaly mozzarella
  • 1 zacskó sajtos chips 
  • 20 dkg borjúgerinc
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss koriander
  • 5 dkg őrölt bors keverék
  • 10 dkg tengeri só
  • 2 db zöld algalap (nori)
  • 1 tekercs folpack
  • 1 dl olívaolaj a sütéshez és a mozzarellához

 

Elkészítése:

A folpack tekercsből kihúzunk kb. 50 cm-t, rátesszük a zöld algalapokat, megszórjuk zselatinporral, majd ráhelyezzük a besózott ördöghal szeleteket. A tenger gyümölcsei mixet (mélyhűtött vagy friss) összekeverjük 2 evőkanál zselatinporral, melyet elterítünk az ördöghal filéken. Ezt követően feltekerjük, légkeveréses sütőbe helyezzük 100 °C-os gőzbe majd 20 perc elteltével kivesszük és kihűtjük. A zselatin azért fontos, hogy a tekercsek kihűlést követően szép, egynemű, szeletelhető állagúak legyenek.

A borjúgerincet sózzuk, borsozzuk, majd 2 órát hagyjuk érlelni. Az érlelés után forró serpenyőbe helyezzük, majd barna kérget sütünk rá. Ezt követően 180 °C-os sütőben 6 percig sütjük, végül kivesszük és pihentetjük.

A bivaly mozzarellát felkockázzuk, majd összekeverjük a friss, tépett bazsalikommal és az összezúzott sajtos chips-szel. Az így kapott mozzarella masszát kelyhekbe helyezzük, s kevés olívával meglocsoljuk.

A 3 féle ételünket felszeleteljük, pohárba töltjük, és hűtött tányérokra helyezzük.

Ha meg szeretnétek kóstolni ezt az ételt, vár Benneteket szeretettel a Hotel Abacus****!

abacus logo

recept3