Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db egész pisztráng / kb. 30 dkg per darab
  • 4 szál rozmaring
  • 10 dkg só
  • 1 db citrom
  • 1 dl olíva olaj
  • 40 dkg friss kevert saláta (ajánlott: mesclun mix, rukkola vagy friss paraj)
  • 12 dkg parmezán forgács
  • 0,5 dl bodzaszörp
  • 0,5 dl fehérborecet
  • 0,2 dl dióolaj (vagy bármilyen ízesített olívaolaj)

 

Elkészítése:

A pisztrángok belsejét megtisztítjuk, külsejét pedig egy vékony pengéjű késsel lepikkelyezzük, majd besózzuk. A citromot 4 felé vágjuk és a pisztrángok belsejébe helyezzük a 4 db rozmaringszállal együtt. A kevert salátát megmossuk, közben egy teflon serpenyőben olívaolajat hevítünk és elkezdjük sütni a pisztrángokat. Fontos, hogy az olaj forró legyen, különben a halak bőre letapad. A halakat ropogósra sütjük, majd tányérokra helyezzük.
Ezt követően a megmosott salátát összekeverjük a megadott mennyiségű bodzaszörppel, fehérborecettel és ízesített olívával. A salátát a pisztrángok mellé helyezzük, tetejére pedig parmezán forgácsokat szórunk.

Ha meg szeretnétek kóstolni ezt az ételt, vár Benneteket szeretettel a Hotel Abacus****!

abacus logo

 

recept2