Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg szeletelt füstölt lazacfilé
  • 3 cl szarvasgombaolaj
  • 2 dl hideg olívaolaj
  • 1 dl balzsamecet
  • 1 evőkanál étkezési zselatin
  • 10 dkg madársaláta
  • 1 dkg friss bors
  • 12 db koktélparadicsom

 

Elkészítés:

A friss lazac szeleteket négyfelé osztjuk, hideg tányérokra helyezzük, majd meglocsoljuk szarvasgombaolajjal. A madársalátát a lazac szeletek tetejére helyezzük, közben félbevágjuk a koktélparadicsomokat (minél több színű paradicsomot használunk, annál színesebb lesz) és díszítjük vele a saláták tetejét, melyet végül meghintünk balzsamecet kaviárral.

Balzsamecet kaviár elkészítése:

1 dl olívaolajat 3-4 órára a hűtőbe helyezünk, hogy kellőképp lehűljön. A balzsamecetet a zselatinporral együtt forráspontig melegítjük, majd körülbelül 50 °C-ra visszahűtjük. A hűtőből kivesszük a hideg olajat, majd egy pipettával balzsamecetet csepegtetünk bele, így készítünk kaviár alakú gömböket.

Ha meg szeretnétek kóstolni ezt az ételt, vár Benneteket szeretettel a Hotel Abacus****!

abacus logo

 recept1