paprikas libamell majaval libaporcos turo gomboccal liba vagdalttal

A libamell elkészítése

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60dkg libamell 
  • 1evőkanál libazsír a sütéshez 
  • só, bors ízlés szerint

A libamelleket leszélezzük, megformázzuk, a leeső húsrészeket félretesszük. A libamell bőrös részét késsel beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben a libazsírt fölhevítjük, a libamelleket elősütjük ezután 180 fokos sütőben kb. 7-8 perc alatt készre sütjük. Ezután tálalásig kb. 5-10 percig 70 fokon pihentetjük.

 

A libamáj elkészítése

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg libamáj 
  • 1evőkanál libazsír 
  • só, bors ízlés szerint
  • 2-3 gerezd fokhagyma 
  • kb. 2dl tej

A libamájat késsel kierezzük, 8 egyforma darabra vágjuk, enyhén borsozzuk és zúzott fokhagymával bekenjük majd ráöntjük a tejet. Majd betesszük a hűtőbe 1óra hosszára. Hűtőből kivéve lecsepegtetjük, papírtörlővel szárazra töröljük. Forró serpenyőbe kevés libazsírral készre sütjük. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.

 

A libapaprikás elkészítése:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg libaaprólék (far-hát) 
  • 1 közepes fej vöröshagyma 
  • 3-4 gerezd fokhagyma 
  • 1db TV paprika
  • 1db paradicsom
  • 1 evőkanál libazsír
  • 2 dkg fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • só, bors ízlés szerint

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, libazsíron aranysárgára pirítjuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Beletesszük a libaaprólékot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kockára vágott paprikát és paradicsomot. Közepes lángon 2óra hosszán keresztül pároljuk. Az elfőtt vizet folyamatosan pótoljuk. Tűzről levéve teaszűrőn átszűrjük egy másik edénybe. Ezután levét visszaforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, készre főzzük.

 

A túrógombóc elkészítése

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tehéntúró 
  • 5 dkg búzadara 
  • 2 db tojás 
  • 2 dkg teavaj 
  • 2 dkg libatepertő 

A túrót szitán átszűrjük, a búzadarával, a vajjal, kevés sóval és egész tojással összedolgozzuk. A hűtőben egy fél órát pihentetjük. Kigombócoljuk majd forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben libatepertőt éles késsel apróra vágjuk és a kifőtt túrógombócokat ebben megforgatjuk.

 

A libavagdalt elkészítése

 Hozzávalók 4 személyre:

  • Libamell leeső részei
  • 1 db tojás 
  • 1 púpozott evőkanál kukoricapehely 
  • só, bors ízlés szerint

A libamellről leeső részeket ledaráljuk. A kukoricapelyhet összetörjük, tojással összegyúrjuk, sózzuk, borsozzuk, 4 db húspogácsát készítünk belőle, kevés forró olajban készre sütjük.

paprikas libamell majaval libaporcos turo gomboccal liba vagdalttal

 

Tálalás

A túrógombócokat sorban egymás mellé helyezzük, tejföllel meglocsoljuk. A fölszeletelt libamellek közé tesszük a sült libamáj darabokat és paprikás mártással tálaljuk.

 

 

 

 

Készítsék el Önök is

vagy jöjjenek el hozánk és kóstolják meg nálunk! :)

  Kakuk Zsolt, mesterszakács, a HOTEL SZIESZTA séfje

KakukZsolt3hotel szieszta logo