Szerencsére, hazánkban is egyre több ember híve a korai nyelvtanításnak. A szülők többsége tudja, hogy gyermeke akkor lehet igazán sikeres, ha egy vagy akár több idegen nyelven ért. Nem is beszélve arról, hogy a diploma megszerzéséhez is idegen nyelvek szükségesek.

 

Miért érdemes FIATAL KORBAN elkezdeni a nyelvtanulást?

Gyermekünk először az anyanyelvével kerül kapcsolatba. Úgy születik, hogy a hangképző szervei bármely nyelv elsajátítására alkalmas. Az artikulációs bázis ekkor még annyira rugalmas, hogy akcentus nélkül sajátítja el a helyes kiejtést.

A gyermeki agy képlékenysége, alakíthatósága kb. 12 éves korig (pubertás) marad meg, de a nyelvtanulás szempontjából már 6-7 éves kor környékén lezárul egy folyamat, mikor az első sejtgeneráció elhal, szerepét ekkor adja át az utódsejteknek. A genetikai információ átöröklődik, de a kromoszómák rövidebbek lesznek. 6 éves korban elsőként azok a génszakaszok szakadnak le, melyek a természetes nyelvelsajátítás genetikai kódját tartalmazzák. Ingerléssel ezeket konzerválni lehet, ezáltal a nyelvtanulás természetes folyamata kitolható.

A korai nyelvtanulás mindemellett ugyanúgy segíti a gyermekek fejlődését, mint a mozgás vagy a zene.

 

kislany4

 

Miért érdemes OTTHON idegen nyelvet tanulni?

A kisgyermekeknek a legfontosabb a szülők közelsége, hogy biztonságban érezzék magukat a szeretett személlyel. Életük első szakaszában is a szüleiktől tanulnak a legtöbbet.

Otthon, a megszokott környezetben észrevétlenül szívják magukba az új nyelvet, nem kell alkalmazkodniuk új helyzetekhez, új emberekhez, és sokkal több ismétlésre van mód.

 

Hogyan is csináljuk?

Kisgyermekkorban megkezdett nyelvtanulásnál a hangsúlyt a játékosságra kell fektetni, és ugyanúgy kell hozzáállni, mint a saját anyanyelvének elsajátításához.

Hatalmas előnnyel rendelkezünk, ha felismerjük, hogy a gyermekünk agya kisgyermekkorban szinte, mint egy szivacs, úgy működik. Nem korlátozzák őket félelmek, hogy nem jól mondják az adott szót, amivel felnőtt korban már szembetalálkozunk. Néhány szóval is bátran kifejezik magukat, hiszen a kommunikációjukat kiegészítik testi gesztusokkal. A nyelvtani összefüggéseket ösztönösen a szövegkörnyezetből tanulják meg és alkalmazzák. A megtanult szavakat, mint az anyanyelv esetében, fokozatosan mondatokká formálják, és kialakul a folyamatos beszéd.

 

A Tudormanók módszernek pont ez a lényege: gyermekeinket játékosan tanítjuk idegen nyelvekre. A módszerről bővebben a http://www.tudormanok.hu/ és a http://www.tudormanok-online.hu/ oldalon olvashatsz.

Keresd oldalukat a facebook-on:www.facebook.com/tudormanok