Hatalmas különbség van a ma oly divatos szingliség ( az az a tudatosan választott egyedüllét ) és a kényszerű magányosság között. A magány érzése olyan, mint amikor a lélek nagyon vágyakozik valamire, amit nem kap(hat) meg.

Akár párkapcsolati, akár más emberi kapcsolatokkal összefüggő magányról beszélünk, az biztos, hogy egy másik ember közelségére vágyakozunk. Én jelen esetben most a párkapcsolati fajtájával szeretnék foglalkozni.

maganyos no2Képzeljük el, hogy valamit nagyon szeretnénk megkapni, ez a valami pedig egy párkapcsolat. Ki ne vágyna arra, hogy szerethessen és szeretve legyen? Optimális esetben, ha egyedül vagyunk, és nincs társ az életünkben, az csak egy rövidebb ideig tartó állapot. Előfordulhat azonban az is, hogy különböző okok miatt már jó ideje nem volt részünk szerelemben. Ilyenkor nagyon felkavaró érzés lehet nap, mint nap ölelkező, csókolózó fiatal párokba botlani a járműveken, vagy az utcákon. Ők mit sem tudnak arról, hogy a kedves pillantásokkal, cuppogásokkal, lágy simogatásokkal, amelyekkel egymást illetik, a tőlük egy-két méterre álló egyénnek, akit marcangol az egyedüllét okozta bánat, milyen nagy tőrt döfnek a szívébe és többszörösen meg is forgatják azt. Honnan is tudhatná a jóképű osztálytárs, vagy kolléga, aki boldog kapcsolatban, vagy családban él, hogy egy kedves mosollyal mekkora szenvedést okozhat egy magányos nőtársának, hogy az ártatlan bókokat, flörtöt a másik hajlamos komolyan venni, és kiéhezettségében teljesen belelovalja magát egy nem létező illúzióba? Annyira akarja, kívánja a figyelmet, hogy már saját maga is elhiszi, hogy valós érdeklődéssel közelít felé valaki. Szomjazik a szerelemre, a szerelem mámorára. Lebegni akar, átélni azt a csodás, földöntúli érzést, amelyet nélkülöz, és amely őt is megilletné. Hol van ez a varázslat? Miért nincs jelen az ő életében is? Talán a megoldás önmagában keresendő. Lehetséges, hogy ha figyelmesen körülnézne, megtalálná a választ a kérdésére. Elképzelhető, hogy valaki titokban, messziről már figyeli, és várja az alkalmat, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Úgy, ahogy azt ő is szeretné. Csak észre kellene vennie az illetőt és adni neki egy esélyt!

A szerelem mindenhol ott van, csupán fel kell tudni ismernünk!

A cikkíró versenyre beküldte Szamszi