Egy mindenmentes sütemény, melyben az alma és a vaníliakrém íze tökéletes párosítás.

 

Hozzávalók 22x19 cm-es tepsihez:

A tésztához:

  • 100 g NoCarb rostmix
  • 70 g kókuszliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 30 g eritrit
  • 90 g kókuszzsír
  • 1 tojás
  • 200 ml kókusztejszín
  • 1 ek. almaecet
  • 1 vanília rúd kikapart belseje

Az almás töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma
  • 2 ek. eritrit
  • 1 ek. fahéj
  • kevés kókuszzsír
  • fél citrom leve

A vaníliás krémhez:

  • 3 db tojás sárgája
  • 3 dl kókusztej
  • 4 ek. eritrit - vagy ízlés szerint
  • 1 púpos ek. tápióka keményítő
  • vanília rúd kikapart belseje
  • 100 g kókuszzsír

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy edénybe összekeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott (de nem meleg) kókuszzsírt, tojást, kókusztejszínt, almacetet és alaposan összegyúrjuk. 15-20 percre félretesszük pihenni. 3 részre osztjuk a tésztát. Kevés kókuszliszttel megszórt szilikonos lapon egyenként kisodorjuk. 170 fokon hőlégkeveréses sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Az almás töltelékhez kókuszzsíron megpároljuk az almát, közben hozzáadjuk az eritritet és a citrom levét. Miután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat.
A vanília krém hozzávalóit a kókuszzsír kivételével egy edényben kikeverjük. Addig főzzük, amíg sűrű krém nem lesz belőle. Levesszük a tűzről. Mikor már kissé kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a kókuszzsírt.
Összeállítás: A tepsi aljára tesszük az egyik lapot, erre kerül az almás töltelék. Újabb lap kerül rá, erre jön a vaníliakrém. Ennek tetejére helyezzük az utolsó lapot.
Jó tanács: A tészta tetejére tegyünk kisebb méretű vágódeszkát, így jobban magába szívja a felső réteg a töltelék nedvességét és szeletelésnél, evésnél nem fog elválni a tölteléktől.

 

A receptet beküldte: Icindic Anikó