Gluténmentes narancsos-csokis torta, céklával színezve és ízesítve.

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 65 g NoCarb rost sütőmix
  • 65 g Yungas földimandula liszt
  • 30 g kakaópor
  • 40 g eritrit
  • 1 púpos ek szódabikarbóna
  • 2 ek almaecet
  • 50 g kókuszzsír
  • 300 ml kókusztej
  • csipet só
  • 4 db tojás

Krém hozzávalói:

  • 673 g cékla
  • 300 ml kókusztejszín
  • 40 ml narancslé
  • 1 kezeletlen narancs reszelt héja
  • 6 ek eritrit
  • 2 ek kakaópor
  • 30 g kókuszzsír
  • 200 g magas kakaótartalmú csokoládé
  • porrá őrölt eritrit a szóráshoz

Elkészítés: 

A tésztához a száraz alapanyagokat összekeverjük. A tojások sárgáját, a felolvasztott kókuszzsírt és a tejet, valamint az almaecetet egy másik tálba keverjük össze. Majd a száraz hozzávalókhoz hozzáöntjük. Közben a tojások fehérjét felverjük kemény habbá és finoman a tésztához keverjük. 24 cm-es csatos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát. Hőlégkeveréses sütőben 170 fokon 30-35 percig sütjük. Miután megsült, rácsra helyezzük. A céklát héjastól megfőzzük, megpucoljuk. Kihűtjük, majd pépesítjük. Robotgépbe tesszük a pépesített céklát, a narancs levét, a narancs reszelt héját. Közben vízgőz felett összeolvasztjuk az eritritet, a csokoládét, a kókuszzsírt, valamint a kakaóport. Hozzáadjuk a robotgépben lévő krémhez és alaposan összedolgozzuk. A kihűlt tortalapot félbevágjuk. Egy tálcára helyezzük az alsó lapot, megkenjük a krémmel (oldalára és a tetejére is jusson). Rátesszük a tetejét. A maradék krémmel befedjük az oldalát és a tetejét. Porrá őrölt eritrittel megszórjuk.

 

A receptet beküldte: Icindic Anikó