Ez a csokihab bátran megállja a helyét akár piskóta közé töltve is, de desszertként elkanalazgatva is igazi kényeztetés. A díszítés pedig tejszínhab nélkül is megoldható, hiszen ha éppen nincs otthon, egyszerűen habosítsunk tejfölt olvasztott fehércsokival - ami már önmagában is nagyon finom - és díszítsük vele a desszertünket.

 

Hozzávalók:

 

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek víz
  • 2 db tojás
  • 3 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • fél tábla fehércsokoládé
  • 1 kis pohár tejföl
  • porcukor - ízlés szerint 

 

 

 

 

Elkészítés:

A csokoládét gőz felett olvasszuk meg a vízzel együtt, majd a keverjük össze a tojássárgákkal. A fehérjét verjük habbá a cukorral, majd laza mozdulatokkal  forgassuk össze a csokis keverékkel. A csokihabot kanalazzuk poharakba és díszítsük a következő krémmel: A tejfölt, ha hígabb lenne csöpögtessük le egy sűrű szövésű anyagon keresztül, majd habosítsuk ki a gőz felett megolvasztott fehércsokival. A krémet kanalazzuk habzsákba és díszítsük vele a csokikrémet.

 

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit