Aki szereti a hagyományos boci szeletet, elkészítheti az egészséges változatát is. Egyszerű, mutatós sütemény, így jó szívvel ajánlom mindenkinek.

malnas turogomboc tortaHozzávalók:

A piskótához:

  • 2 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 2 dkg kakaó
  • 5 ek eritrit
  • 10 dkg vaj
  • fél teáskanál szódabikarbóna

A gombóchoz:

  • 20 dkg túró
  • 4 dkg kókuszliszt
  • 5 ek eritrit
  • 2 tojássárgája

A tetejéhez:

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 10 dkg málna

Elkészítés:

Először a gombócokat készítjük el, amihez a túrót az eritrittel és a tojássárgájával krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszlisztet. Félretesszük.
A piskótához a 4 tojásfehérjét (a két egész tojás kettéválasztva + a 2 fehérje) csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a tojáshab harmadával fellazítjuk. Végül a maradék habot is óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzáforgatjuk. Az időközben összeállt masszából diónyi golyókat formázunk. 20 centis, sütőpapírral bélelt tortaformába rakosgatjuk. Ráöntjük a kakaós masszát. Kicsit a munkalaphoz ütögetjük a formát, hogy a tészta szépen elterüljön és kitöltse a gombócok közötti réseket. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. A tetejére a tejszínből, csokiból, vajból, kis lángon, folyamatosan kevergetve egynemű krémet főzünk. Ráöntjük a tortára. Rárakosgatjuk a gyümölcsöket, végül annyi időre amíg a csoki megdermed, hűtőszekrénybe tesszük.

A receptet beküldte: Bodnár Éva