Nos:

Minél több időt töltenek az emberek a közösségi oldalakon, annál kevesebbet sportolnak és hajlamosabbak az elhízásra is - derült ki egy kutatásból.

"Az idő véges erőforrás, ezért a közösségi oldalakon töltött idő más tevékenység rovására kell hogy menjen. A tanulmányunk eredménye azt sugallja, hogy a fizikai aktivitás ilyen tevékenység lehet" - mondta Dr. Wendy Cousins, a tanulmány szerzője.

facebookA tudósok 350 diákot vontak be a kutatásba, amely során arra kérték őket, hogy egy online felmérés során válaszoljanak azokra a kérdésekre, amelyek a közösségi oldalakon töltött idejükre és a fizikai aktivitásuk mértékére vonatkozott. A legtöbb hallgató átlagosan napi egy órát töltött valamilyen szociális hálón, emellett a diákok valamivel több mint a fele vallotta magát "mérsékelten aktívnak". Egyharmaduk eközben "nagyon aktívnak" mondta magát, 12,7 százalékuk pedig bevallotta, hogy nagyon alacsony a fizikai aktivitása. A hallgatók  25 százaléka számolt be arról, hogy valamilyen csapatsportban vesz részt.

Az eredményekből kiderült, hogy a közösségi oldalakon töltött idő csökkenti a hallgatók sportra szánt idejét. Sőt a Facebook-rajongók kisebb valószínűséggel vesznek részt csapatsportokban. A kutatók az eredményeket bár érdekesnek tartották, hozzátették, hogy még további kutatásokra lesz szükség, hogy bizonyítsák az elméletet.

Forrás: medipress