Igaz a mondás, miszerint minden nő ugyanazon a napon kezd el fogyókúrázni: majd holnap. Aztán természetesen a holnapból is holnap lesz, és így megy ez napról-napra, miközben egyre rosszabbul érezzük magunkat a bőrünkben. De tényleg ilyen nehéz lenne belevágni?


Valljuk be, nőnek lenni nem egyszerű feladat. Legyünk gyönyörű szeretők, gondos anyák, remek háziasszonyok, sikeres üzletasszonyok, és még sorolhatnám.

A médiában mit látunk? Csakis vonzó, szép, csinos, boldog hölgyeket, és akarva-akaratlanul is átlagemberként, hozzájuk hasonlítjuk magunkat. Fogyókúrába vágni, igazán könnyű feladat. Számtalan bevált, hatékony, ” gyors”  diétát találhatunk a neten, a mi dolgunk csak annyi (lenne), hogy kiválasztjuk a számunkra megfelelőt. A mozgás fontosságát is beláthatjuk, Norbi-Rékától Alexandrán át Katus Attiláig rengeteg edző, életmód tanácsadó, sőt majdhogynem mindenki hangoztatja, hogy mozogni már pedig kell!  Ráadásul az otthoni edzéstől az edzőteremig, az aerobictól a zumbáig, végtelen számú testmozgás közül szemezgethetünk. Maximum,  ami probléma jelenthet, a bőség zavara.

De akkor miért olyan nehéz elkezdeni, és sikeresen végigvinni egy fogyókúrát?

 

fogyokura01

 

A válasz nagyon egyszerű. Nincs kitartás, elszántság, csak ideig óráig. Általában már az első nap feladjuk. Diétázunk egész nap, de este csak azért is eszünk valami finomat, ami természetesen bűnös és hizlal. Vagy csak azért se tornázunk, „ejj ráérünk arra még.” Egy kis csokitól jó lesz a hangulatunk, aztán megint szidjuk magunkat, hogy ezt miért kellett, de aztán ez újra és újra megismétlődik. Ördögi kör ez. Lőttek is az egésznek, másnap már nem is érdekel. Egyébként sincs rá időnk, egyébként is drága, ami egészséges, meg amúgy se ér semmit az egész, mert úgyse válna be.

 

Mi kell hozzá? Hit, mégpedig önmagunkban. És ami nagyon fontos: belátni, hogy mindenki egy egyedi, különleges személy, és olyan nincs a Földön még egy. Nem lesz mindenkiből topmodell alkat, nem is lehetséges, de ha elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, a testet, amiben élünk, akkor sikeresen indulunk el az úton.

Fogadjuk el, hogy nem megy egyik napról a másikra a fogyás, és ahhoz, hogy tényleg célt érjünk, életmódot kell változtatni.

Kezdjük apró dolgokkal, például sétáljunk többet, biciklizzünk a szabadban, a megszokott két süti helyett együnk csak egyet, dicsérjünk meg másokat, vagy egyszerűen csak mosolyogjunk bele a tükörbe! 

Éljünk meg minden pillanatot, lássuk mindenben a jót, még ha nehezünkre esik is. Pozitív hozzáállásával, kisugárzással erősebbek leszünk.

Törődjünk a lelkünkkel is, mert aki belülről jól érzi magát, kívülről is ragyogni fog.

Szeressük magunkat, barátainkat, családtagjainkat, munkatársainkat, szervezzünk programokat!

Aztán  rájövünk majd, hogy megehetünk valamit úgy is, hogy lenyeljük.

 

A cikket beküldte: Kacicabogár