Időközönként nem árt az alapos méregtelenítés, hogy megszabadulhass a káros salakanyagoktól. Lássuk, melyek azok a módszerek, melyek leginkább hozzásegítenek ehhez!

 

Napjainkból sajnos nem lehet teljes mértékben kiűzni a káros anyagokat: mérgezzük magunkat az étkezésünkkel, a kozmetikumainkkal, a közlekedéssel, és szinte a puszta létezésünkkel is.

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy olykor alaposan megtisztítsuk magunkat, hogy újult erőre kaphassunk - mert bizony mindez nagymértékben megterheli a szervezetünket, és fáradttá kimerültté, valamint feszültté válunk.

 

Táplálkozás

Több féle divatos módszer kering a köztudatban, mely elősegíti a méregtelenítést. Táplálkozás tekintetében a lényeg, hogy magas rost-és víztartalmú (ezek enyhén has-és vízhajtó hatásúak) ételeket fogyasszunk. Sokan tartanak ebben az időszakban gyümölcs, valamint léböjt kúrákat, melyek alaposan átmossák az egész szervezetet, de figyelj oda mindvégig a megfelelő vitaminbevitelre, bár ha csak rövid ideig csinálod, akkor hiánytünetek csak a legritkább esetben léphetnek fel.

 

Miket kerüljünk: cukor, hús, állati zsír, kávé, gyorséttermi ételek (még az ottani salátát is mellőzzük), alkohol

 

Legjobb méregtelenítő gyümölcsök: grapefruit, citrom, dinnye, ananász, szilva

 

gyumolcssalata

 

Táplálkozás tekintetében a csírák fogyasztása is erősen ajánlott, ugyanis bizonyítottan felgyorsítják a méregtelenítést, ráadásul rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, és nem utolsó sorban igazán ízletesek is! Ehetjük őket magukban, de beletehetjük akár a joghurtunkba is!

 

Külső rásegítés

Amennyiben maximális hatást szeretnél elérni, akkor a táplálkozásod mellett külsőleg is rásegíthetsz a méregtelenítésre. A szauna és a gőzfürdő köztudottan csodákra képes, de hogy igazán látványos legyen a javulás, egy héten többször is igénybe kell venned! Fontos, hogy utána hideg vízzel öblítsd le magad, hogy vérkeringésed még jobban fokozódjon, így gyorsan el tudnak szállítódni a méreganyagok. Ezáltal a bőröd érezhetően puhábbá és feszesebbé válik, a cellulit pedig nagymértékben javul, esetleg eltűnik.

Ha esetleg nincs lehetőséged elmenni egy jót wellnessezni, akkor otthoni praktikákkal is tudsz kisebb-nagyobb eredményeket elérni: a mosakodások alkalmával alkalmazz meleg-hideg vizes zuhanyzást, hogy megtornáztathasd az ereidet, utána pedig használj fahéj-, vagy paprikatartalmú testápolót, melyek szintén serkentik a vérkeringést!

 

További méregtelenítő praktikák:

  • talpmasszázs
  • meleg borogatás a hasra
  • nyirokmasszázs
  • akupunktúra