A tavasz kezdete a legjobb időpont arra, hogy a téli időszak alatt felhalmozódott salakanyagokat és mérgeket eltávolítsuk a szervezetünkből. A méregtelenítés így az ünnepek után különösen fontos, hiszen segíthet megszabadulni a húsvét alatt felszökött kilóktól. A méregtelenítés után kiegyensúlyozottabbnak, energikusabbnak fogjuk érezni magunkat, amellett, hogy ez a folyamat erősíti az immunrendszerünket és elősegíti az emésztésünket.

 

meregtelenites

 

A legelső dolog, amit mindenképpen be kell szereznünk a sikeres kúrához, az a csalántea. Számos jótékony hatása van a szervezetre, nem csak méregtelenítéshez, de különböző betegségek megelőzéséhez is kiváló, csak úgy, mint a lúgosító tea. Ezek mellett naponta igyunk meg legalább 2-3 liter folyadékot, lehetőleg szénsavmentes vizet, együnk sok friss nyers zöldséget és gyümölcsöt, illetve joghurtot. A reggeli kávé helyett igyunk zöld teát, hiszen koffein tartalma mellett remek tisztító hatású is.

A táplálkozás mellett a mozgás is különösen fontos. A téli zord időjárás után végre itt van a tavasz, így (sajnos) már nem találhatunk kifogásokat a mozgás ellen. Menjünk ki a szabadba, akár csak pár percre is, autó helyett menjünk gyalog a boltba, vagy sétáljunk pár megállót a villamosozás, buszozás helyett. Az elszántabbak nyugodt szívvel futhatnak, biciklizhetnek napi 20-30 percet. Ha ezt megtesszük, máris jobban fogjuk magunkat érezni, közérzetünk is javulni fog. A futás, sétálás mellett a szaunázás is nagyon jó hatással bír a szervezetünkre, így ha lehetőségünk van rá, menjünk el heti 1-2-szer legalább. A szaunázás során kiizzadjuk magunkból a méreganyagokat, így a salaktalanítás gyorsabb és hatásosabb lesz.

Nem kell önsanyargató diétákba fognunk, és a csokoládéról sem kell lemondanunk, sőt! Minden nap fogyasszunk legalább 1-2 kocka, minimum 50% kakaótartalmú étcsokoládét, mely csökkenti a vérnyomásunkat, valamint boldogsághormonokkal látja el a szervezetünket. Remélem ezek után mindenki kedvet kapott egy kis tavaszi méregtelenítéshez, próbáljátok ki bátran, és írjátok meg a végeredményt!

 

Írta: Gedeon Zsófia