Az első tavaszi napsugarak önkéntelenül is felébresztik minden nőben a szunnyadó gondolatot, hogy figyelmüket a testükre összpontosítván, kritikus szemmel bírálják önmagukat; kiegyensúlyozottságuk faktorát pedig a mérleg mutatta kilók alapján ítéljék meg.

Ha nem vagyunk elégedettek a látottakkal, ha nem úgy áll rajtunk egy ruha, ahogyan látni szeretnénk, érkezik az első tipikus reakció részünkről: kétségbeesünk. Gondolatban máris versenyt futunk az idővel, reménytelennek látjuk a helyzetünket, s a legtöbbször lemondóan sóhajtunk, vajon teljesíthető-e a megálmodott cél annak érdekében, hogy helyreállítsa kibillent lelki egyensúlyunkat?

Miért gondoljuk, hogy a harmonikus élet egyik alapfeltétele a tökéletes alak és a tökéletes megjelenés? Miből fakad ez az örökös elégedetlenség? Miért érezzük azt, ha mi nem rendelkezünk vele, az élet máris kirekeszt, a boldog és sikeres emberek táborából?

 

fogyokura63

 

De vajon rendelkezünk-e elegendő elszántsággal, kitartással és vasfegyelemmel; hiszen tudjuk, hosszú és rögös, lemondással teli út vezet az álomalak eléréséig. Mindannyian tudjuk, hogy a fogyás sikere fejben dől el, de tegyük a szívünkre a kezünket és mondjuk ki, félelemmel és fenntartásokkal vágunk neki, előre frusztráljuk magunkat, és ha valami nem úgy alakul, ahogyan elterveztük, úgy érezzük a negatív hozzáállás minden esetben minket igazol.

Elég egy elejtett szó, egy csipkelődő, élces megjegyzés, mely egész napra meghatározza hangulatunkat, megsemmisítő csapást mérve lelkünkre; hazugnak gondoljunk minden szót, mely minket méltat és dicsér; fölénk kerekedik az elkeseredés.

Ilyenkor sebezhetőbbek vagyunk és kapaszkodunk azokba a lehetőségekbe, melyek igaznak tűnő ígéretekkel kecsegtetnek; hiszünk a „csodaszerek” által történő fogyások szereplőinek, sikertörténeteinek, elaltatjuk gyanakvásunkat, és a mi lenne ha? …. gondolattal máris a csapdájukba estünk!! Az ő és saját magunk kishitűségének a csapdájába, a hiúság hálójába, mely elhitette velünk, hogy a legkisebb erőfeszítések megtétele nélkül is karcsúvá, és vonzóvá válhatunk!

Nem elég újra és újra felhívni a figyelmet az interneten keringő, csábító ajánlatokra, csak javasolni lehet, hogy fogadjuk megfelelő szkepticizmussal az olvasott információkat, hiszen életmódváltás nélkül, és a mozgás jótékony hatása nélkül, soha nem tapasztalhatjuk meg az áhított eredményt; ha mégis hiszünk a „csodákban”, előre borítékolható a csalódás élménye illetve, hogy a pénztárcánk bánja kísérletező kedvünket!

Úgy gondolom elhatározás kérdése a siker: hinned kell önmagadban, reális célokat kell kitűznöd, hiszen megfelelő életmóddal, és a mozgás szeretetével megvalósíthatod azt az életformát, mely az egész életedre hatást gyakorol, s optimizmussal tölt el.

Dénesné Biró Krisztina