Miért is eszünk szerelmi csalódásunkban?

 

Amikor szerelembe esünk valaki iránt, megéljük a legteljesebb boldogságot, amit ember csak érezhet. Kitárjuk szívünket és legszívesebben átölelnénk az egész világot!  Azonban ha ez az állapot megszűnni látszik vagy esetleg meg is szűnt, annál nagyobb lesz a boldogtalanságunk. Nehéz olyan dolgot találnunk ilyenkor, ami enyhítené ezt az állapotot. Esetleg úgy újabb szerelem tudná feledtetni, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ilyenkor elkezdjük a korábbi érzéseinket kompenzálni. És mivel mással, mint az evéssel…, ez lesz „boldogságunk” új forrása.  Egy érzelmileg ellaposodott kapcsolat esetén is hasonlóképpen viselkedünk. Ilyenkor túlcsorduló szív helyett degeszre tömött gyomrunk lesz.

 

koverno3

 

Keressük a lelki kerekséget, egységet, helyette csak a testi kerekséget, a bánathájat sikerül megnövesztenünk. A bánatháj kiépülésével azonban problémáink nem hogy megoldódnának, de még tovább növekednek. Alakunk deformálódik és még kisebb esélyünk lesz egy boldog párkapcsolat kialakítására, amivel korábbi szeretetéhségünket tudtuk volna csillapítani.

A fogyókúra, mint az evés elleni küzdelem, csúfos kudarcot vall, ha nem látjuk be, hogy nem az evéstől, mint utolsó látszólagos boldogság forrástól kell magunkat megszabadítani, hanem rá kell ébrednünk valódi szükségleteinkre, vágyainkra, álmainkra! És azokért kell küzdenünk. És nem beérni holmi szeretet pótlóval, vagyis az evéssel. Ne csak nyeldekeljünk, hanem nyilvánítsuk ki akaratunkat, vágyainkat ellaposodott kapcsolatunkban. Lépjünk új utakra!

 

A zsírpárna, ami megvéd

Zsírpárnákat azonban nemcsak azok fejlesztenek, akik boldogtalanok, azok is akik bizonytalanok nemi szerepüket illetően és szenvednek a férfiak hódítási kísérleteitől. És hogy ez ellen hogyan véd az elhízás? Nagyon egyszerűen. Azok a nők (de férfiak is) akik szép kis túlsúlyt magukra kapnak, egy idő után, kiesnek női vagy éppen férfi szerepükből. Embertársai csak emberként tekintenek rájuk, nem mint nőre és férfira. Sok kísérlet igazolja ugyanis, hogy (bocsánat) állatian reagálunk a másik nem alakjára. Kulcsingerek érnek minket. A férfiaknak elég egy karcsú derék, dús kebel és formás popsi vagy ezek kombinációja és a férfiak máris „szimatot” kapnak. De nyugodjunk meg, hasonlóan működik ez a nők esetében is. A férfiak széles válla, formás „fokhagynagirizd” feneke, a nők fantáziáját is működésbe hozza.

A semlegesnemű pufók angyalka létrehozása, tehát meghozza a kívánt nyugalmat azok számára, akik megrettennek saját szexuális kisugárzásuktól. De komoly árat fizetnek ezért! Kénytelenek lesznek egy idő után lemondani saját testük és nemük okozta örömökről. A hájtömeg tehát ideális védőfalat biztosít. Csakhogy! Nemcsak befelé nem tudnak (akarnak) áthatolni embertársaink ezeken a falakon, de mi magunk sem fogunk tudni semmit sem kijuttatni magunkból. Létrejön tehát egy jól elbarikádozott, átlaghőmérsékletű, átlaghelyzet.


 

kover_lany

 

Figyeljük meg, bár bizonyára tapasztalta már mindenki, hogy a kövérekkel mindenki hűvösen viselkedik! Saját hústornyukba zárt életük egyhangúvá, unalmassá válik, hisz rengő bástyáik közelébe senki sem merészkedik!

 

Férfiak is gyakran zsírpárnákba menekülnek, hogy egy hatalmas pocakkal elrejtsék nem éppen irigylésre méltó nemi szervüket, ami „ápol és eltakar”. A férfiak azonban szerencsésebbek, mert sokak szerint a férfiak súlyfeleslege tekintélyüket is megnöveli.

 

A kövérségbe való menekülés mögött tehát ott van az elismerés és szeretet utáni sóvárgás.

 (Forrás: Rüdiger Dahlke: Súlyproblémák című könyve)


A könyv a Bioenergetic Kiadó webáruházában megvásárolható. ITT