Mint tudjuk, minden rezgésekből áll. Hogy ez milyen tartományba esik, az változatos képet mutat, de általánosságban elmondható, minél magasabb szinten rezeg valami, vagy valaki, annál több pozitív energiát sugároz.

Napjainkban egyre többet hallani az egyéni, illetve a kollektív rezgésszintről, így nem ártana röviden tisztázni, miről is van szó. Tömören ez egyfajta életenergia, ami hatással van mind a fizikai, mind a lelki valónkra. Mindennek és mindenkinek van rezgése, így a gondolatoknak is: a negatív érzések alacsony, a pozitívak magas szinten rezegnek. Azok, akik az alacsonyabb tartományban vannak, könnyebben találják meg őket különböző betegségek, problémák, gondokkal teli élethelyzetek, mivel azokat vonzzák be. Természetesen a lehetőségünk megvan arra, hogy változtatni tudjunk, viszont ehhez nem kevés munka és odafigyelés szükséges, mivel egy rég óta fennálló spirálból kijönni embert próbáló faladat, de nem lehetetlen.

 

Hogy emelheted meg a rezgésszintedet?

Szerencsére több módszer van arra, hogyan lehet magasabb szintre kerülni. Ezt elérhetjük táplálkozással, mozgással, meditációval, tettekkel, gondolatokkal, stb. Ugyanúgy, mint a hatásos fogyókúránál, itt is életmód változtatásra van szükség, nem elég az ha egy nap fél órát jógázunk, ha közben folyton csak panaszkodunk.  A jó oldala viszont az, ha elkezdődik a rezgésszint megemelkedése, onnantól egy másik, de egy pozitív spirálba kerülünk, ami sok mindent von maga után. Általa megváltozik a gondolkodásunk, egészségesebbek, boldogabbak és elégedettebbek leszünk, melyek fokozatosan erősítik egymást. De lássuk, konkrétan mi mindennek tudjuk ezt a folyamatot elindítani!

 

termeszetjarasÉtkezéssel: bizonyára tudod, az vagy, amit megeszel. Bármilyen meglepő, az ételeknek is vannak rezgései, és persze annál magasabb, minél egészségesebb. A nyers zöldségek és csírák a legjobbak ebből a tekintetből, amit a gyümölcsök és az olajos magvak követnek. A lényeg, hogy ne tartalmazzon mesterséges adalékanyagokat!

 

Jógával, meditálással: mindkettő lecsendesíti az elmét és az egót, így szabad utat enged belső valónkhoz, ami jó érzéssel és pozitív energiákkal tölt fel.

 

Hobby: bármi is legyen a hobbyd, ha az jó érzéssel tölt el, automatikusan megemeli a rezgésszintedet. Ez leginkább a kreatív tevékenységekre igaz, amikor alkothatsz, de lényegében a minden ide tartozik, ami boldoggá tesz téged.

 

Természetjárás: az ezotéria szerint minél közelebb vagyunk testileg/lelkileg a természethez, annál jobb, tehát olykor, ha van időnk, menjünk ki egy erdőbe vagy egy vízpartra és töltekezzünk!

 

Szeretet: talán mondani se kell, hogy a legnagyobb rezgésszint emelő az a szeretet, bárhogy is nyilvánuljon meg. Ez egy örökös kör, mivel minél nagyobb bennünk a szeretet, annál emelkedettebbek leszünk, és minél nagyobb a rezgésünk, annál inkább képesek vagyunk a szeretetre.