Vannak pillanatok, melyeket szeretünk egyedül megélni. Amikor figyelmünk csak önmagunk felé fordul; a gondolatainkra, megérzéseinkre koncentrálunk, amikor törekszünk a lelki béke és harmónia megteremtésére; az egyensúly megtalálására.

Sokféle módszer és lehetőség létezik, mindenkinek saját maga által kell tapasztalatot szereznie arról, hogy számára mi a legjobb választás.

 

meditalasLélekcsendesítésre szükség van, ehhez a meditációt, különféle légző gyakorlatokat, a jógát és még számtalan alternatívát hívhatunk segítségül. Összpontosítsunk önmagunkra! Hunyjuk le a szemünket, figyeljünk a légzésünkre, lazítsuk el a testünket, és érezzük a nyugalmat, mely a lelkünket járja át! Tudatosan tegyük mindezt és adjunk elegendő időt magunknak, a ráhangolódásra! Ha ez sikerült, fókuszálhatunk gondolati szinten azokra a dolgokra, melyek igazán fontosak nekünk, melyek akár sorsdöntő szereppel bírva hatást gyakorolhatnak a jövőnkre is. Érezzük, hogy fokozatosan oldódik a szorongásunk, és a stressz helyét lassan a pozitív megerősítő gondolatok veszik át! A megszűnő külvilág által egyre közelebb kerülünk önmagunkhoz, felerősödnek az érzéseink, tisztán és őszintén gondolkozunk, elmélyülünk a kérdések megválaszolásában melyek foglalkoztatnak, útmutatást is kaphatunk, hogyan valósíthatjuk meg egy boldogabb élet feltételeit.

 

Tudni fogjuk, hogyan kell cselekednünk, ha változtatnunk kell, mit kell tennünk, hogy tovább haladva az úton álmaink beteljesülése fizikailag is testet öltsön. Meg kell tanulnunk figyelni, érzékelni és értékelni lelkünk „belső hangjait”, ehhez pedig elengedhetetlen a gyakorlás eszköze. Minél többször fordulunk önmagunk felé, a folyamat egyre könnyebbé és természetesebbé válik majd!

 

Lelkünk lecsendesítése váljon számunkra életérzéssé! A tökéletes lelkiállapot eléréséhez a fokozatosság elvét be kell tartanunk, időt kell hagynunk magunkra, hogy újból felvegyük a külvilág rezdüléseit, ezt a néhány percet még ne sajnáljuk magunktól.

 

Éreznünk kell, hogy a meditációt követően feltöltődünk energiával, szellemünk felfrissül, nyugodtak vagyunk, hiszen egy „új ember született,” aki kellő magabiztossággal és kitartással áll az élet megannyi kihívása elé.


Köszönjük a cikket Dénesné Bíró Krisztinának! :)