Azt mondják, Sopronban örök hűséget fogadni jó ómen, hiszen már maga a helyszín, „a hűség” városa” olyan energiákat mozgat meg, amelyek pozitívan hatnak a frigy tartósságára. Azt is mondják, a helyek kisugárzással rendelkeznek, s így nemcsak a házasságkötés időzítése fontos, hanem a helyszíne is… Ez utóbbi természetesen azért is bír nagy jelentőséggel, mert a vendégek felhőtlen mulatságát, a sorsdöntő „igen” kimondásakor átélt emelkedettséget az garantálja, ha esküvőnk számára olyan helyet választunk, ahol kiemelkedőek a vendéglátási tradíciók. Sopronban a Hotel Szieszta maradéktalanul rendelkezik ezekkel a kvalitásokkal.

eskuvo szieszta

 

Esküvő a Hotel Sziesztában

Az impozáns Hotel Szieszta Sopron legnagyobb szállodája, a klimatikus gyógyhelyminősítéssel rendelkező Lővérek ölelésében fekszik, egy gyönyörű, öthektáros őspark mellett, amely különlegesen tiszta levegőt biztosít az ideérkezők számára. A szállodában nem kevesebb, mint 266 erkélyes szoba található, pazar panorámával, amelyek közül nemcsak a párok és egyedülállók, hanem a családdal érkezők is találnak az igényeiknek megfelelőt, így a násznép minden tagja számára megoldható a lakodalom után a nyugodt éjszakai pihenés, legyenek akárhány évesek. Az ifjú pár számára a szálloda egy kétágyas standard szobát ingyen rendelkezésre bocsát a nászéjszakára.

Habár e jeles napon a násznép azért érkezik ide, hogy megünnepelje a pár házasságkötését, de alighanem sokukat felcsigázza majd a lehetőség, hogy a szertartás után, a vacsora előtt tegyenek egy sétát a dúslombú fák közt, töltekezzenek az ózondús levegővel a Magyarországon ritka kincsnek számító erdei klímán.

 szieszta eskuvo2

 

20 és 200 fős létszámú esküvők számára egyaránt ideális

A Hotel Sziesztában összesen 10 rendezvény-, illetve szekcióterem található, így kisebb létszámú esküvői fogadásoknak és gigalagziknak egyaránt ideális helyszínt biztosít. E rendezvény- és szekciótermek mindegyike természetes megvilágítással, kiváló fényviszonyokkal rendelkezik, és a tágas ablakokon beáramló fényözön tovább emeli az egybekelés szertartásának áhítatát. Igénybe vehető a szezonális terasszal rendelkező, maximum 80 főt befogadó drink bár is, vagy akár a grill terasz. A szálloda munkatársai – a korábbi esküvők tapasztalataira is építve – a legfelső emeleten található Panoráma Termet ajánlják, amely saját bárral és terasszal rendelkezik, és ahonnan magával ragadó kilátás nyílik a sűrű zöld lombokkal borított Lővérek lankáira.

eskuvo rozsa

 

Gasztronómia mesterfokon

Amikor a vendégsereg és a násznép visszaemlékszik az esküvőre, az első, amit felidéznek, sok esetben a felszolgált ételek ízletessége és az italválaszték gazdagsága. Nos, a Hotel Szieszta konyhafőnöke olyan esküvői menüt állítanak össze, amelynek gondolatára évekkel később is összefut a nyál a vendégsereg szájában, és a násznép azon tagjai, akik ezt követően házasodnak, csak annyi instrukciót adnak majd a saját esküvői vacsorájukhoz, hogy „valami olyasmit szeretnénk, amilyet a Hotel Sziesztában szervíroznak”.

Az érkezéskor felszolgált fogadóital: egy pohár pezsgő a szálloda ajándéka, az italkínálat a szálloda aktuális itallapjáról, italcsomagjaiból állítható össze. A vacsora tányérszervizes, svédasztalos és tálszervizes kínálattal egyaránt megoldható. A szálloda saját cukrászata gondoskodik a megrendelő egyéni igényei szerinti ínyencségek összeállításáról.

pezsgos koccintas

 

Tradíciók talapzatán

A Hotel Szieszta épülete már az 1960-as évektől a pihenést, a felüdülést, a különleges alkalmak megünneplését szolgálta, és híres volt magas színvonalú vendéglátásáról. Népszerűsége ma is töretlen, ami nem utolsósorban annak köszönhető, hogy a szálloda vezetősége és munkatársai elkötelezetten ápolják e régi hagyományokat. Ha a Hotel Sziesztát választjuk házasságkötésünk helyszínéül, sok-sok elégedett, életre szóló élményekkel távozó frissházas pár nyomdokaiba lépünk – talán valamelyiküktől már hallottunk is a szállodáról, ismerősen cseng a Szieszta név. A szállodát körülfogó méltóságteljes erdők, a tiszta levegő és a természet csendje olyan miliőt teremt a „boldogító igen” kimondásához, amelyben az itt köttetett házasság olyan biztos talapzaton áll majd, ahogy a fák szilárd törzse a gyökérzeten.