Amikor fehérbe öltözünk esküvőnk napján, hajunkat dús kontyba koronázzuk, legszebb vonásainkat mutatjuk a nagyvilágnak, és emelt tartással vonulunk az oltár és a jövendőbelink felé, mintha mindannyian, mi nők, az egykori grófnők és főúri dámák nyomában járnánk. Mintha aznap bálkirálynővé válnánk, fürdőzve a vendégsereg figyelmében, ahogy egykor a tizenhat éves elsőbálozók…

lacontessa11

 

Ebben az élményben lesz részünk, ha esküvőnk helyszínéül a La Contessa Kastélyhotelt és Rendezvényközpontot választjuk, az egykori grófi rezidenciát, amely – emlékeztetve arra, hogy a múlt a jelenben továbbél – történetesen jegyajándékként, egy menyegzőt követően került a grófi család birtokába.

A kastély és a hozzátartozó birtok a festői Szilvásváradon terül el, és olyan nagynevű nemesi családok játszottak főszerepet a történetében, mint a Keglevichek, az Erdődyek és a Pallaviciniak. Közülük a birtok életére gyakorolt jelentőségükben kiemelkednek a Keglevich grófok, akik több mint 200 évig, a 19. század végéig birtokolták az uradalmat. A neobarokk stílusú kastélyt, ahol az esküvőre és a lakodalomra is sor kerülhet, a Keglevichek idejében emelték, Ybl Miklós tervei alapján, s így magán hordja a hazai romantika korának minden ízét.

2 lacontessa

 

Elegancia és kifinomultság a La Contessa Kastélyhotelben

Nem véletlen hát, ha hercegkisasszonynak érezzük magunkat esküvőnk napján a La Contessában – hiszen valóban főúri pompa vesz körül, amely megmutatkozik a francia stílusú kastélykert és a középpontjában álló szökőkút szimmetriájában. A ceremónia egyaránt megtartható a Francia kertben, a bódítóan illatos Rózsa teraszon, de akár a hotel valamelyik különtermében is. Ha az időjárás lehetővé teszi a kültéri helyszín választását, úgy érezhetjük magunkat, mintha egy régi vágású, 19. századi „garden party” résztvevői volnánk, ahol előkelő hölgyek ültek magas támlájú székeken a legyezőik mögött suttogva, és urak vitatták meg egy pohár bor mellett a haza ügyeit.

3 lacontessa

 

A szertartást követő fogadás/lakodalom helyszínéül termek széles választéka áll rendelkezésre a kastélyban, a násznép nagyságától függően. Meghittebb, családiasabb esküvők helyszínéül a szálloda két, 20-20 fős különtermének valamelyikét bocsátja az ünneplők rendelkezésére a délutáni órákban, legkésőbb este 12:00 óráig halk zene mellett. Az arisztokratikus miliő itt sem maradhat el: fehér kesztyűs pincérek szolgálják fel az ízletes fogásokat az esküvői vacsorán, ahol gyertyák fénye rebben a vendégek arcán, és tükröződik vissza a szikrázó Swarowsky csillárok kristályain. Nagyszabásúbb, maximum 200 fő részvételével zajló állófogadáshoz a szálloda szabadtéri Grill terasza is kibérelhető, ha bankettet tervezünk, 80 fő kényelmesen helyet foglalhat itt.

33 lacontessa

 

4 lacontessaVálaszthatjuk a kastély épületétől elkülönülő, üvegfallal körülvett Szalajka Rendezvényközpontot is, amelynek Pallavicini terme maximum 120 fő befogadására képes, és amelyhez egy nyitott terasz és egy zárt télikert is csatlakozik, így egyszerre nyújt védelmet az időjárás változékonyságától és teszi lehetővé a násznép számára, hogy bármikor felüdülhessen a friss levegőn a mulatság közepette. A rendezvényközpont a legmodernebb technikai felszereléssel rendelkezik, és földszintjén exkluzív koktélbár is üzemeltethető.

Különleges ajánlatok a La Contessa Kastélyhoteltől

A hotel különleges ajánlatok sorával teszi felejthetetlenné és könnyíti meg a fiatal pár számára az esküvő megszervezését. Az esküvői vacsora mennyei ízvilágáról a szálloda Erzsébet étterme gondoskodik, amelynek változatos és folyamatosan megújuló kínálatából bizony nem lesz könnyű a választás a menü összeállításakor! A szálloda saját cukrásszal rendelkezik, aki olyan finom esküvői tortát varázsol az asztalra, hogy a násznép – egy pillanatra feledve a főúri miliőt – mind a tíz ujját megnyalja utána. A szálloda igény esetén profi esküvői fotóst hív a helyszínre, és látványelemek, tűz show és tűzijáték lebonyolítását is vállalják. S mi több, hommage á la Keglevichek és a főúri múlt, bérelhető esküvői lovasfogat is, amelyet a világhírű lipicai lovak húznak!

A násznép panorámateraszos lakosztályokban hajthatja álomra a fejét, és igény szerint állatbarát szobák igénybevételére is van lehetőség. Ha kedvük szottyan rá, a mulatság utáni hajnalon gyors tisztítókúrát tarthatnak a saját szaunával felszerelt fürdőszobákban, hogy másnap frissebben (és ne másnaposan) ébredjenek. A szálloda külön nászutas ajánlatot állít össze az ifjú pár számára, hogy a mézesnapok és -hetek a hétköznapok világából kiszakadva, egy olyan korba tett időutazással teljenek, amikor az elegancia és exkluzivitás keretezte a mindennapokat.

 

További információért kérjük keresse esküvőszervező kolléganőnket:

Beraxa Krisztina

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.