A nagy nap, amire minden lány vágyakozva gondolt, amióta csak az eszét tudja. Amikor minden tökéletes és gyönyörű, ő a hercegnő, és mindenki csak rá figyel. Amikor megosztoztok a szeretteitekkel a boldogságotokon. Na, ezekről most nem lesz szó. Habár persze ezek a legfontosabb jó tulajdonságai egy esküvőnek, sőt, igazából ezek miatt éri meg a sok hercehurca, azért van itt még pár előny, amivel érdemes tisztában lenni.

 

nagy eskuvo

 

  • Végre szembenézel a valódi testalkatoddal (és kiderül, hogy tökéletes) Mert ugye farmert már szuperül tudsz választani, tudod, hogy hol kell a stílusodhoz illő ruhát vásárolni, melyik méret és milyen fazon áll jól, és mi az, ami kompenzálja a hiányosságokat (többletet). Hát az esküvői ruhánál ez nagyon nem így van. Ott nincs mismásolás, megszokott márka, se jól bevált fazon. Ez egy merőben új kaland, amikor is kénytelen leszel szembenézni vele (a hónapok óta tartó fogyókúra dacára), hogy bizony a feneked nőiesen telt (egyébként nagyon helyesen!), a derekad meg még mindig nem 60 centis (de nem is lesz). Viszont: kit érdekel?! Van, aki így szeret? Van! Hát akkor?
  • Segít, hogy szokjad a tendenciát.

Mert ugye a pakliban mindenképpen benne lévő gyerekvárás – sőt tovább megyünk: az egész élet ugyanez lesz, pepitában. Ahogy most alig várod, hogy végre elkezdhessétek a helyszín kiválasztását, vagy a tökéletes ruha megtalálását, az esküvő napja pedig még valahol a távoli, homályos jövőben lebeg, ugyanígy például a terhességet is önmagáért, a pillanatnyi helyzetért fogod szeretni, és nem a végkimenetelért – cserében viszont rohadtul nem segít felkészülni magára a családos létre. Ahogy az esküvő sem a házasságra.

  • Elképesztő jártasságra tesztek szert a különböző bulizenekarok repertoárját és képességeit illetően, amíg próbáljátok kiválasztani a megfelelőt (és közben padlón fetrengve röhögtök, már megérte!). Hidd el, jól fog ez a tudás jönni, amikor majd tíz év múlva a balatoni nyaraláskor a helyi fesztivál plakátjai nagy betűkkel hirdetik a legelcseszettebb banda fellépését. De ti, ti már tudni fogjátok, hogy semmi szín alatt nem szabad a közelébe se mennetek. Nem, nem fejlődtek akkorát az eltelt idő alatt, hogy mégis érdemes legyen.
  • Hasonlóképpen rendkívül széleskörű tapasztalataitok lesznek a különböző party-, vacsorázó- és szórakozóhelyek kínálatát illetően.

Jegyzeteljetek, jól fog jönni. Ugyanis – szólunk - a családos lét elkerülhetetlen velejárói a nagy létszámú családi összejövetelek. Az esküvő csak a kezdet volt. Keresztelők. Ballagások. Szülinapi zsúrok, és még sorolhatnánk, mi minden jön. Szóval, ha valamelyik hely esküvőre nem is befutó, később, más célra még simán megfelelhet.

  • A szervezés hónapjai alatt valószínűleg meglehetős ismeretekkel lesztek gazdagabbak „hogyan próbálnak cselesen átverni, és kik azok, akiknek sikerült is” témakörben.

De emiatt soha, véletlenül se érezzétek magatokat lúzernek, egyszerűen nekik van több tapasztalatuk a témában. Higgyétek magatokat szerencsésnek, mivel ők már sokkal több esküvőt láttak életükben, mint ti. Addig jó nektek.

  • A nagy esküvő további hatalmas előnye, hogy nem a Facebook-ról fogja megtudni a másodunokatestvéred, hogy férjhez mentél, és a következő összejövetelen nem kell az összes rokonnak egyenként elmagyaráznod, hogy ki ez a fess fiatalember/szép nő az oldaladon. Sőt, akkor is tudni fogják, mi a pálya, amikor az első terheses/gyerekes fotót posztolod a Facebookon.
  • Az esküvő, bármennyire hihetetlen, nemcsak a pillanatnyi tündöklésetekről, hanem valamilyen szinten mégiscsak a jövőtökről, sőt, az egész hátralévő életetekről szól. Bármilyen messze vagytok már tőle, MINDIG előkerül valaki, aki meg szeretné nézni az esküvői fényképeiteket. Mennyivel menőbb már előkapni a szépen megszerkesztett, hófehér albumot, melynek a fotóin átszellemült arccal néztek egymás szemébe, szerelmesen, mint egy amatőr, zajos fotót az orra alá dugni, amin farmerben álltok, röhögve.  (Bár valójában az  utóbbi sem rossz, na jó, aki akarja, törölje ezt a pontot.)
  • Rá fogtok jönni, hogy nincs lehetetlen a számotokra. Már három napja nem alszotok az izgalomtól, ennek ellenére mosolyogva végignyomjátok a nagy napot úgy, hogy mindenkivel állati jó fejek vagytok, ünnepélyesek, de viccesek, meg minden. A szükséges pillanatban komolyak és átszellemültek, aztán lazák, mint a rigalánc. Iszonyat kényelmetlen ruhákban és cipőkben (valamint esőben és/vagy negyven fokban) nyomjátok végig a nap száz eseményét. De megcsináljátok. Egyszerűen legyőzhetetlenek vagytok együtt.

Egy hétországra szóló lakodalom nélkül mindezeket a fontos élettapasztalatokat sosem szereznétek meg. Hát nem megéri?