Látszólag egyszerű dolognak tűnik, de annak, akinek nincs olyan ismerőse, akinek a közelmúltban lett volna az esküvője, az nemigen tudja, hogy hol is kezdje. Az esküvőre való készülődés sokak számára feszültséggel teli időszak. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen terhet vesznek a vállukra, mikor neki kezdenek az esküvőjük megszervezésének. A lakodalom tető alá hozása fáradságos munkát és elképesztően sok időt igényel. Munka mellett ez szinte lehetetlen.

 

eskuvoszervezo

 

Az esküvőszervező szolgáltatásait a tengerentúlon sok éve örömmel veszik igénybe az ifjúpárok. Magyarországon az elmúlt tíz évben terjedt el, hogy a párok szervező segítségét kérik az esküvő megszervezéséhez, lebonyolításához.

Az elmúlt években egyre több olyan iroda nyílt, ahol összefogják a szolgáltatásokat és célirányosan csak azzal foglalkoznak, hogy az esküvők előkészítésében, lebonyolításában segédkezzenek. Mára egyre ritkábban találkozom azzal a tévhittel, hogy sznobizmus vagy luxus lenne esküvőszervezőt alkalmazni.

Az esküvőszervező rengeteg gondot le tud venni a vállatokról már a szervezés során is, nem beszélve arról, hogy az esküvő napján egy személyben irányítja a szolgáltatói csapatot és gondoskodik arról, hogy Ti gondtalanul ünnepelhessetek!

 

eskuvoszervezes2

 

Természetesen semmiképp nem szeretnélek lebeszélni a szervezés öröméről, ha van hozzá időtök és kedvetek, ezt a szolgáltatást azoknak ajánlom, akik szeretnék profikra bízni az előkészületek megszervezését és az esküvő lebonyolítását is.

Mire is kell figyelni az esküvőszervező kiválasztásánál

Ez egy bizalmi pozíció, hiszen az elkövetkező hónapokban a szervező lesz a jobb kezed az előkészületekben, akihez bármikor fordulhatsz, ha kérdésed, aggályod, problémád van. Éppen ezért fontos, hogy kellő körültekintéssel válassz erre a feladatra megfelelő személyt.

Az esküvőszervező feladata, hogy a Ti álmaitokat valósítsa meg, attól profi, hogy érti, mit szeretnétek és pontosan úgy is valósítja meg azt. Ha egy szervező bizonyos sémát próbál erőltetni, vagy az általatok tervezett esküvőre húzza a száját, azonnal álljatok fel és keressetek mást.

Egy esküvőszervezőnek tájékozottnak kell lennie minden, a témával kapcsolatos kérdésben, legyen szó, ültetési rendről, egyházi szokásokról, népszokásokról vagy etikettről. Ezért tehát használjátok ki az első találkozást, nyugodtan tegyétek fel a kérdéseket, és ha úgy érzitek nem meggyőző az ismeretanyaga, nem biztos, hogy ő a megfelelő ember.

Rendkívül fontos a kölcsönös szimpátia. Bármennyire profi a szervező, lehet akármilyen felkészült, ha nem érzitek úgy, hogy nyugodt szívvel rá mernétek bízni életetek nagy napját, semmiképp ne rendeljétek meg tőle a szolgáltatást.

Mi is az esküvőszervező feladata

  • a tapasztalt esküvőszervező ismeri az esküvőszervezés buktatóit és nem feledkezik meg az apró részletekről sem
  • nincs plusz telefon és utánjárási költségetek, az elvesztegetett időről nem is beszélve
  • segít az esküvő egységes arculatának kialakításában
  • összefogja, koordinálja az esküvőben résztvevő szolgáltatókat (helyszín, fotós, videós, dekoratőr, zenekar….)
  • az esküvőszervező elengedhetetlen feladatai közé tartozik a helyszíni koordináció, azaz hogy az esküvő napján mindent a megbeszéltek szerint előkészít, leellenőriz és kézben tart

Egy esküvőszervező nagy körültekintéssel összeválogatott adatbázisában olyan szolgáltatók szerepelnek, akik megbízható, kipróbált vállalkozók. Alvállalkozói köre rendkívül széles, pontosan azért, hogy mindenféle igényt ki tudjon elégíteni.  A kiajánlott és kiválasztott szolgáltatókat leszerződteti, majd elkészíti a mindenre kiterjedő megrendelő lapokat. Az esküvő előtt a jegyespárral közösen forgatókönyvet készít, a részleteket egyezteti a szolgáltatókkal, az esküvőn pedig a fiatal pár elképzelései szerint irányítja a szolgáltatókat, felügyeli a munkájukat, illetve megold bármilyen váratlan szituációt.

Mert egy jó esküvőszervezőnek mindig van „B” terve!

A párok általában az esküvő közeledtével érzik, hogy ez mekkora segítséget jelent a Nagy Napon. Az ifjú párnak és családjuknak így valóban nem kell semmivel foglalkoznia, csak hogy jól érezzék magukat és a megálmodott álom valósággá váljon.

Természetesen ez csak egy rövid áttekintő a feladatokból, ennél sokkal aprólékosabb, összetettebb a munka, amit végez, hogy számotokra a Nagy Nap igazán azzá váljon.

Amennyiben nem szeretnétek esküvőszervezőt, de sok kérdésetek van, illetve ötletekre lenne szükségetek, abban az esetben is fordulhattok hozzám, hiszen tanácsadóként is működök.

Esküvőszervezés teljes körű lebonyolítással, hogy esküvőd tökéletes legyen!

Cegléd, Kecskemét és Szolnok környékén bárhol megszervezem esküvőtöket.

Záporné Benke Paula – okleveles esküvőszervező

mobil: +36 30 278 8221

blog: www.paula-eskuvoszervezes.webnode.hu

facebook: www.facebook.com/PaulaEskuvoszervezes/

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.